Olgavandermeer

boeken

    Paulien raakt hals over kop verliefd op Herman en nadat hij aanvankelijk terughoudend reageert, komt het tot een intense relatie. Tot Herman op een dag zijn grote geheim aan Paulien opbiecht: hij is namelijk geboren in het verkeerde lichaam. Lichamelijk is hij een man, maar zo voelt het voor hem niet. Nu hij dit eindelijk aan zichzelf toe heeft durven geven, is de buitenwereld aan de beurt. Paulien steunt Herman door dit hele proces, tot hij ineens als Hermien voor haar staat. Deze realiteit kan ze niet aan. Ze vlucht in de armen van haar ex en hoopt met hem wel een normale relatie op te kunnen bouwen. Herman/Hermien zit echter vaster verankerd in haar hart dan ze zelf dacht.

  Rens en Kirsten zijn smoorverliefd op elkaar, maar halen tegelijkertijd het bloed onder elkaars nagels vandaan. Twee sterke karakters in één huis, dat botst regelmatig met elkaar. Het gaat dan ook al snel verkeerd. Rens blijkt af en toe behoorlijk agressief te reageren. Zo agressief dat Krsten na een hevige ruzie waarbij hij haar wil slaan, vertrekt. Ze wil hem nooit meer zien, maar Rens denkt daar anders over. Hij doet alles om Kirsten voor zich terug te winnen.

 Al het slechte komt in drieën. Silva krijgt de diagnose reuma, scheidt van haar man en raakt haar baan kwijt. Ze heeft geen idee hoe ze haar leven weer op moet pakken. Tot overmaat van ramp is het grote huis waar ze in woont te duur voor haar nu ze geen salaris meer verdient. Ten einde raad verhuurt ze drie kamers, mede in een poging wat gezelligheid in huis te halen. Behalve gezelschap krijgt ze met haar huurders ook de nodige problemen.  

  Na 12 jaar samen weten Rowena en Armand het zeker: ze zullen voor altijd bij elkaar blijven. Armand vraagt haar spontaan ten huwelijk in een wegrestaurant en Rowena zegt volmondig ja. De toekomst lacht haar toe, totdat Armand totaal onverwacht valt voor Kitty. Verliefd en verward verlaat hij Rowena om bij zijn nieuwe vlam in te trekken. Maar Rowena heeft een plan: in plaats van in de slachtofferrol te kruipen, stelt ze zich begripvol op. Door vrienden met Armand te blijven hoopt ze hem terug te winnen. Maar wil ze hem nog wel echt?

 

Penny en Chantal leiden totaal tegengestelde levens. Penny is eigenaar van een reclamebureau en een echte workaholic, ondanks haar gezin met drie kinderen. Chantal heeft al veel vriendjes gesleten, maar wil zich niet binden. Toch hebben ze één ding gemeen: ze voelen allebei een onverklaarbare leegte. Als ze per toeval met elkaar in contact komen klikt het verbazend goed tussen hen. Maar hoeveel ze van elkaar kunnen leren, kunnen ze op dat moment geen van beiden vermoeden.

 Dit is het verhaal van Michelle en Ruben, een jong, gelukkig stel. Ze trouwen en de hele wereld ligt voor hen open. Hun grootste droom is het stichten van een gezin. Dan slaat het noodlot toe. Michelle wordt verkracht en blijkt later zwanger van haar aanvaller te zijn. De gedachte aan een baby van deze man kan zij niet verdragen. De abortus die ze uit laat voeren heeft echter zeer nare gevolgen. Ze wordt zwaar ziek en verliest zelfs haar baarmoeder. Haar droom over een gezin moet ze noodgedwongen laten varen. Tot haar buurvrouw ongepland zwanger blijkt en zichzelf niet als moeder ziet. Dan gloort er nieuwe hoop voor Michelle en Ruben.

Dit is het derde en tevens laatste deel van het drieluik over de familie Nieuwkerk. Grote wolken pakken zich boven het hotel samen als Bernard opnieuw verliefd wordt en het hotel verlaat. De dochter van Sjoerd en Anneke wordt ernstig ziek, waardoor zij hun werk verwaarlozen. Lieke heeft problemen op liefdesgebied en Noortje besluit tijdens haar zwangerschap te stoppen met werken om zelf haar kind op te voeden. Het groeit Froukje allemaal boven het hoofd. Zij is de enige die nog vol voor het hotel gaat en zij kan er slecht tegen dat de rest haar levenswerk de rug toekeert. Als er dan ook nog brand uitbreekt, lijkt alles verloren te zijn.

 

Nicole is een stil, teruggetrokken meisje. Haar vader is overleden en van haar moeder krijgt ze weinig aandacht. Dat wordt nog erger als haar moeders vriend hun huis verlaat. Weer een persoon minder die om Nicole geeft. Ze stort zich in de armen van haar vriendje Jordy en trekt bij hem in op zijn armoedige zolderkamer. Gedwongen door geldproblemen leidt Jordy haar echter de wereld van de prostitutie in. De weg terug naar een normaal bestaan lijkt afgesneden te zijn voor Nicole. Zonder dat ze het weet zijn er echter hulptroepen bezig haar hier uit te halen. Als dat haar lukt, krijgt ze een zeer bijzondere beloning.

 

 

Judith en Sven hebben al jaren een relatie, maar vlak voor ze de stap zetten om samen te gaan wonen blijken ze toch niet elkaars grote liefde te zijn en ze besluiten hun relatie te beëindigen. Niet lang daarna ontdekt Judith dat ze van Svens broer Niels houdt. Ze trouwen, maar door verschillende oorzaken komt hun huwelijk in zwaar weer terecht. Als Niels vertrekt is het Sven die Judith opvangt en troost. Heeft ze dan toch de verkeerde keus gemaakt destijds?

 

Joyce heeft al een aantal mislukte relaties achter de rug als ze Matthijs ontmoet. Hij is de ware, in hem heeft ze haar happy end gevonden. Zo eenvoudig blijkt het echter niet te zijn. Matthijs is eerder getrouwd geweest en heeft twee dochters uit dat huwelijk. Zij zijn voor hem het belangrijkste, hij doet alles voor hen, al betekent dat ook dat hij constant moet buigen voor zijn veeleisende ex. Dat brengt veel problemen met zich mee, ook voor Joyce. Zij doet er alles aan om hun huwelijk te laten slagen, maar mist daarbij enige medewerking van zijn kant. Er moet nog heel wat gebeuren voor ze daadwerkelijk kunnen zeggen dat er een happy end is.

 

 Dicht bij geluk:
De levens van vijf vriendinnen veranderen drastisch als één van hen een dodelijk ongeluk veroorzaakt. De familie van het slachtoffer wordt verscheurd door verdriet en het ongeluk heeft veel impact binnen de vriendengroep. Ieder voor zich proberen ze hun verdriet te verwerken en een plaats te geven, wat niet meevalt.

 Tussen twee werelden:
De vijfentwintigjarige Colette trouwt met de dubbel zo oude Leo. Hun huwelijk is ijzersterk, totdat Colette carrièrre begint te maken en Leo zich daar tegen verzet. Hij wil zich niet aan haar werk aanpassen en dat zorgt voor de nodige problemen. Als Leo dan ook nog getroffen wordt door een hersenbloeding, verandert Colette's leven in een nachtmerrie.

 De prijs van succes:
Als blijkt dat Maxine zwanger is trouwt ze hals over kop met haar vriend Tim. Door allerlei complicaties verandert ze van een vrolijke meid in een tobberige vrouw. Eenmaal getrouwd blijkt Tim een andere man te zijn dan ze altijd dacht en dat komt pas goed tot uiting als Maxine succes begint te krijgen in de televisiewereld. Langzaam aan wordt ze steeks bekender, met alle gevolgen van dien.

 Familieperikelen:
Dit is het zelfstandig te lezen vervolg van Familiebanden, verschenen in jubileumomnibus 61. De familie Nieuwkerk is na het winnen van een miljoenenbedrag een hotel begonnen. Alle kinderen werken daarin mee, waardoor familieperikelen niet uit kunnen blijven.

 Iedere dag opnieuw:
Annet is getrouwd en moeder, Corina is weduwe en hoofdverpleegster, Simone heeft een huwelijk, kinderen en een glanzende carrière. Dan slaat het noodlot hard toe in de levens van deze drie vriendinnen, bij allemaal op een andere manier. Alle drie deze vrouwen moeten keuzes maken die hun levens drastisch veranderen.

 Het huis:
Wilma en Johan erven een prachtig landgoed en starten daarin een opvangtehuis voor zwangere tieners. Marcelle komt er wonen en in ruil voor kost en inwoning verzorgt ze de administratie en begeleidt ze de jonge bewoonsters. Een baan die haar op het lijf geschreven is, hoewel het zeker niet meevalt. Alle tieners hebben hun eigen specifieke problemen. Bovendien kampt ze zelf met de vraag of ze haar eigen kindje wil houden of af zal staan ter adoptie.

 Alsnog de hoofdprijs:
Sinds het overlijden van haar ouders leidt Andrea een saai, teruggetrokken leven. Dat verandert als ze een prijs wint, hoewel de prijs op zich niet veel voorstelt. Ze wint een bloemenhulde, een jaar lang wekelijks een bos bloemen. De bezorger van deze prijs verovert echter meteen een plek in haar hart. Pas later komt ze erachter dat Hubert niet de persoon is waar hij zich voor uitgeeft en dan gooit ze haar hele leven om.

 De eenzaamheid voorbij:
Om haar ouderlijk huis en het juk van haar dominante vader te onvluchten, stort Liz zich in een huwelijk met Roel. Liz en Roel zijn verliefd op elkaar, maar of die liefde voldoende is voor een heel leven moet nog blijken. Na de geboorte van hun dochter komt hun relatie zwaar onder druk te staan en vlucht Liz zelfs voor haar echtgenoot. Net als de zaken zich ten goede lijken te keren, slaat het noodlot toe. Roel komt te overlijden en Liz moet alleen verder met hun dochtertje.

 Liefdesvlinders:
Barbara heeft alles wat een vrouw zich maar kan wensen. Een lieve man, twee kinderen en drie succesvolle modezaken. Bovendien is ze zwanger van haar derde kind. Dit perfecte leven stort echter als een kaartenhuis in elkaar als haar man Niels wordt gearresteerd wegens een roofoverval. Terwijl hij in de gevangenis zit moet Barbara gezin en werk draaiende zien te houden. Als Niels plotseling weer vrijkomt denkt ze dat alle problemen nu achter hen liggen, maar niets is minder waar. Door de jarenlange, gedwongen scheiding zijn ze vreemden geworden voor elkaar.

 Een dag later:
Op zestienjarige leeftijd beleeft Franke een stormachtige verhouding die niet zonder gevolgen is. Ze staat haar dochter Romy af ter adoptie. Pas jaren later, als ze opnieuw zwanger is, besluit ze Romy op te sporen. Het contact verloopt moeizaam en ze krijgen niet snel een band met elkaar. Ook met Romy's adoptiemoeder kan ze niet goed overweg. Met haar adoptievader echter des te beter. Bij hem vindt ze meer begrip dan bij haar eigen echtgenoot.

 Onderbroken geluk:
Als Yvet tijdens een vakantie Marco ontmoet, is ze sceptisch over hun relatie. Ze is van mening dat een vakantieliefde geen stand kan houden. Marco doet alles om haar van het tegendeel te overtuigen, maar na hun vakantie komt Yvets sombere voorspelling toch uit. Marco laat niets meer van zich horen. Er moeten heel veel obstakels worden overwonnen voor Yvet duidelijkheid krijgt over de reden van zijn gedrag. Haar tweelingzus Francis blijkt daar een gemene rol in te spelen.

 Single Shirley:
Shirley is een 'happy single' die er absoluut niet onder gebukt gaat dat ze geen relatie heeft. Toch gaat ze al snel samenwonen als ze Geert eenmaal heeft ontmoet. Geleidelijk aan legt hij haar steeds meer zijn wil op. Niets mag en kan ze meer alleen doen. Geert heeft zo zijn eigen methodes om haar onder de duim te houden. Pas na een dramatisch ongeluk weet Shirley genoeg moed bij elkaar te rapen om te ontsnappen uit deze relatie. Daarna kost het haar erg veel moeite om opnieuw in de liefde te geloven.

 Nickname Claire:
Als de kinderwens van Gemma en Mike niet vervuld wordt, loopt hun huwelijk op de klippen. Deze scheiding brengt voor Gemma veel goeds met zich mee. Ze geniet van haar nieuwe vrijgezellenbestaan, maakt promotie en sluit nieuwe vriendschappen. Toch blijft het kriebelen. Gemma ontdekt dat ze toch het liefst een eigen gezin wil en om die droom te verwezenlijken gaat ze op het internet op zoek naar een nieuwe relatie. Onder de naam Claire ontmoet ze op deze manier veel mannen.

 De weg van gisteren naar morgen:
Eva heeft een goede baan, een eigen flat en veel vriendinnen, maar niemand weet dat ze worstelt met haar verleden. Als ze haar jeugdliefde Rutger weer ontmoet, komen veel herinneringen boven. Ze beginnen opnieuw een stormachtige relatie. Eva denkt Rutger door en door te kennen, maar het tegendeel blijkt eerder waar te zijn. Zijn plotselinge dood stelt haar voor veel vragen. Was het zelfmoord? Haar leven is een warboel en ze beseft dat ze eerst haar verleden moet verwerken voor ze een toekomst op kan bouwen.

 Winterstormen:
Het zelfstandig te lezen vervolg op 'Die ene, gouden zomer'. Broer en zus Arnoud en Connie hebben een goed lopende lunchroom, maar zo succesvol als hun werk is, zo ongelukkig zijn ze op het gebied van de liefde. Arnoud is getrouwd, maar hun zoontje Julian, die een echte huilbaby is, drukt zwaar op hun huwelijksgeluk. Connie ziet met lede ogen aan hoe haar broer en haar vriendin op een breuk afstevenen. In haar eigen liefdesleven geeft ze zich helemaal, maar het is nog maar de vraag of de man in kwestie dit waard is.

 Die ene, gouden zomer:
Connie en Arnoud betrekken samen een flat als hun ouders bij een vliegtuigongeluk om het leven komen. Ze delen alles met elkaar, zelfs een eigen zaak. Als Arnoud een relatie krijgt, voelt Connie zich het derde wiel aan een wagen, maar dan ontmoet ook zij de liefde. Met zijn vieren beleven ze een onvergetelijke zomer, maar dan neemt het lot een onverwachte wending en zijn Connie en Arnoud opnieuw op elkaar aangewezen.

 Het Verbond:
Han, Carrie, Monica en Stella zijn allemaal alleenstaande moeders, die samen het 'Verbond van Vier Vrije Vrouwen' oprichten. Ze kampen allemaal met hetzelfde probleem. Nooit kunnen ze hun taak als ouder even overgeven aan een partner. Binnen hun club gaat dat wel, hoewel ze elkaar eigenlijk alleen maar kennen van het vluchtige contact op het schoolplein. Dat verandert als de vier vrouwen lief en leed met elkaar gaan delen.

  De puzzel voltooid:
Amanda is gelukkig getrouwd en haar leven lijkt geslaagd, maar van het ene op het andere moment stort alles in als haar dochters haar vertellen dat hun vader niet met zijn handen van ze af heeft kunnen blijven. Haar huwelijk is voorbij en het contact met haar dochters verslechtert. Bij haar nieuwe buurman Glenn vindt ze een luisterend oor. Langzaam lijkt de liefde weer te ontwaken, maar net als haar beide dochters kost het Amanda moeite om die liefde te grijpen. Het verleden heeft diepe sporen getrokken.

 Een band voor het leven:
Manon en Rob willen niets liever dan een gezin. Ze is een geboren moeder en er staan minstens drie kinderen op haar verlanglijstje. Haar zwangerschappen lopen echter allebei dramatisch af. Daarnaast wordt ze dagelijks geconfronteerd met haar zus Linda, die in een paar jaar tijd drie kinderen krijgt waar ze niet bewust voor gekozen heeft. Als Linda door haar man wordt verlaten helpt Manon haar, hoewel de verstandhouding tussen de zussen erg gespannen is. Dan krijgt Manon plotseling toch haar gezin. Door een vreselijke gebeurtenis wordt ze van de ene op de andere dag moeder van haar nichtje en neefjes.

 Fiona's keus:
Het leven van Fiona en Perry en hun gezin is perfect. Als Fiona's wens na jaren in vervulling gaat en ze opnieuw zwanger blijkt te zijn, ziet ze dat als een bekroning van hun geluk. Als de kleine Tessa geboren wordt is het echter gedaan met Fiona's rimpelloze leven. De baby blijkt het Syndroom van Down te hebben. Perry kan dit niet accepteren en stelt haar voor de keus: of de baby het huis uit of een scheiding. Fiona aarzelt geen moment. Met haar drie kinderen verlaat ze de echtelijke woning. Al haar aandacht gaat uit naar Tessa, zodat haar andere kinderen steeds vaker het huis ontvluchten. Deze pubers krijgen te maken met problemen waar Fiona geen weet van heeft. Na een heftige avond, waarbij alles op tafel komt, staart Fiona verbijsterd naar de brokstukken van haar leven.

 Ze noemden haar Charlie:
Op haar eenentwintigste verlaat Charlotte haar beschermende, ouderlijk huis in een klein dorp. Ze komt te wonen in een verbouwd grachtenpand, met nog zeven mensen die samen een hechte vriendengroep vormen. Charlotte heeft veel aanpassingsmoeilijkheden. Gedreven door eenzaamheid en verblind door zijn charme begint ze een verhouding met haar getrouwde baas. Hoewel hij zijn gezin niet wil verlaten, bouwt ze roze toekomstdromen omtrent hun relatie. Terwijl ze volwassen wordt, gaat ze de realiteit echter steeds meer inzien. Uiteindelijk moet ze beslissingen nemen die haar heel zwaar vallen, maar met behulp van haar nieuwe vrienden lukt het haar.

  Lonkende toekomst:
Tanja woont samen met haar vriend Benjamin. Ze hebben het samen goed voor elkaar, maar daar komt verandering in als Tanja's ouders onverwachts uit elkaar gaan. Tanja helpt haar moeder zoveel ze kan, iets waar Benjamin niet mee om kan gaan. Hij verbreekt hun relatie en Tanja trekt noodgedwongen weer bij haar moeder in. Onder de invloed van haar dominante moeder brokkelt Tanja's eigen leven steeds verder af. Pas als haar moeder een nieuwe liefde ontmoet, krijgt Tanja de kans zichzelf te ontplooien. Ze realiseert zich dat ze het roer drastisch om moet gooien als ze ooit weer gelukkig wil zijn.

 Een toekomst met jou:
De tweelingzussen Inge en Marja zijn door de werkzaamheden en sociale verplichtingen van hun ouders al heel jong op zichzelf aangewezen. Marja begint met hulp van Inge een winkel, maar ontdekt op de openingsdag dat ze zwanger is, wat een huwelijk met haar vriend bespoedigt. Inge leeft nog steeds met de herinnering aan haar jeugdliefde Maarten. Ze krijgt echter een relatie met Patrick. Net als ze op het punt staat met hem te breken, krijgen ze een ongeluk waardoor Patrick licht gehandicapt blijft en Inge zich verplicht voelt bij hem te blijven. Op dat punt in haar leven komt Maarten terug. Inge moet kiezen tussen liefde en schuldgevoel.

 Onverwerkt verleden:
Mireille is getrouwd met Laurens, maar dit huwelijk kent veel problemen, hoewel Mireille haar best doet er nog iets van te maken. Na een vakantie wordt ze echter zonder meer aan de kant geschoven en begint de moeilijke weg alleen. Als ze een relatie krijgt met Dolf lijken die moeilijkheden tot het verleden te behoren, ze komt echter al snel tot de ontdekking dat die nu pas echt beginnen. Dolf is eveneens gescheiden en draagt de last van het verleden met zich mee. Hij durft absoluut geen nieuw huwelijk aan. Na de nodige strubbelingen komen ze toch samen, maar ook dan zijn de problemen nog niet voorbij. Dolf wordt plotseling op ruwe wijze met zijn verleden geconfronteerd. Zowel voor Dolf als voor Mireille blijkt de last van hun eerdere huwelijken erg zwaar te zijn.

 Zomaar een huwelijk:
Agnes en Koen trouwen op jonge leeftijd en vooral Agnes is ervan overtuigd dat haar leven voortaan uit rozengeur en maneschijn zal bestaan. De realiteit valt haar zwaar tegen. Ze houden veel van elkaar, maar moeten hard voor hun relatie vechten als Agnes een miskraam krijgt en ontslagen wordt. Als gevolg van hun problemen slaat Koen aan het gokken, een verslaving die al snel ernstige vormen begint aan te nemen. Hoewel hij beterschap belooft en het een tijdje goed gaat, dienen er zich nieuwe problemen aan die hun huwelijk bedreigen. Agnes' geduld wordt danig op de proef gesteld.

 Gevoelens van tweestrijd:
Sonja en Jan blijven eigenlijk alleen nog uit gewoonte samen. Ze hebben elkaar niets meer te vertellen. Toch is Sonja in shock als Jan met achterlating van een kort briefje plotseling verdwijnt. Alles wijst op zelfmoord en Sonja wordt verteerd door schuldgevoelens. Ze gaat op zoek naar werk en komt als secretaresse bij de notaris Arnold terecht. Hij is direct van Sonja gecharmeerd. Er ontstaat een romance tussen deze twee mensen, maar Arnolds dochter Jocelyn doet alles om haar vader en zijn secretaresse uit elkaar te halen. Als Arnold eenmaal inziet hoe zijn dochter werkelijk is en hij haar het huis uitstuurt, lijkt niets een gelukkige relatie meer in de weg te staan, maar dan keert Jan plotseling terug. Sonja moet nu kiezen tussen Arnold, die van haar houdt en Jan, die haar heel hard nodig heeft.

 Liesbets beslissing:
Verloskundige Liesbet worstelt met de vraag of ze wel of geen kinderen wil. Voor haar man René is dat geen punt van twijfel. Hij wil niets liever dan een gezin waarin de vrouw de rol van zorgzame huismoeder vervult. Liesbet wil haar werk echter niet opgeven, maar ze ziet geen mogelijkheid baan en kind te combineren. Toch besluit ze dat ze het moederschap mee wil maken. Een moeilijke zwangerschap en een veel te vroege bevalling luiden het begin van een zware periode in. Het huwelijk van Liesbet en René komt onder zware druk te staan. Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt?

 Kraamklinieken:
In de favoriet reeks "Kraamkliniek" verschijnen ook regelmatig verhalen van mijn hand. Zoals de naam al aangeeft, spelen deze zich voor een groot gedeelte binnen de muren van een Kraamkliniek af. Met een aantal vaste personage's en iedere keer nieuwe patiënten en uiteraard vele ontwikkelingen, zijn dit leuke, luchtige verhalen die lekker vlot weglezen. Kraamkliniek verschijnt iedere twee weken.

 Anoniem en Mijn Geheim:
Twee tijdschriften waar ik als freelancer aan verbonden ben. In opdracht schrijf ik levensverhalen van gewone mensen. Altijd boeiend om te lezen en met zeer veel afwisseling.

Maak jouw eigen website met JouwWeb